Subscribe Our Team Enquire
who attends? about media events

Meetings

Anantara Vilamoura Algarve Resort

Algarve, Portugal

15 - 18 Mar 2018

Connections Meetings is the international networking event for professionals in the high-end meetings, incentives, conferences and events (MICE) sector.

We bring together a carefully selected group of 80 decision makers to do business in an environment that leads to longer-lasting business relationships.

The suppliers in attendance are national, regional and city convention bureaus, hotels, DMCs and companies offering innovative event services. The global buyers are corporate and incentive meeting planners who serve multinational companies.

Alongside their one-on-one meetings, delegates take part in our educational programme – they discuss trends and challenges facing the market with their peers. Each event is themed around a different “MICE Megatrend”, so delegates gain valuable insights for their business each time they attend.

Launched in 2015, with the first event in Portugal, Connections Meetings has taken place in Ecuador, Italy and Spain, with partners and sponsors including Full Team Networks, MindMeeting, MICE Roots, WATA, Kongres magazine, Grupo Eventoplus, Meetings International, Dynamo Academy and Euromonitor International.

Connections Meetings connects global corporate event planners with suppliers that offer facilities and services for high-end meetings, events, conferences and incentives.



Agenda

Save agenda as PDF

Thursday(15.03)

Spouse programme

Optional and only by request through [email protected] . Spouse programme supported by Anantara Vilamoura Algarve Resort and Portugal No Limits.

08:00

Check In

Duration: All day

Transfers for all attendees from Faro airport to Anantara Vilamoura Algarve Resort sponsored by VIP Chauffeurs. Check in starts at 15h00.

15:00

Connections informal cocktail reception sponsored by Anantara Vilamoura Algarve Resort

Duration: 1 hour

18:30

Connections dinner sponsored Anantara Vilamoura Algarve Resort

Place: Emo restaurant , Duration: 2 hours

19:30
Anantara Vilamoura Algarve Resort
Host hotel

Anantara Vilamoura Algarve Resort

Friday(16.03)

Optional gym

06:30

Connections breakfast

Place: Victoria restaurant , Duration: 1 hour and 30 minutes

07:00

Opening welcome with Micaela Giacobbe of Connections, Luis Coelho of Anantara Vilamoura Algarve Resort and Cristina Nugas of Portugal No Limits

Place: Global room , Duration: 45 minutes

08:30
Luis Coelho
Global Sales Manager - MICE International

Luis Coelho

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

09:15

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

10:00

Coffee break

Duration: 30 minutes

Your opportunity to catch up with emails and calls back in the office

10:45

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

11:15

ConnecTalk Panel Discussion: “Safety and security – recovering from a crisis”

Duration: 1 hour

Moderated by Russ Watts, Dynamo with Elena Altemir, Marc Mekki and Lalit Chadha

12:00
Russ Watts
Senior Facilitator

Russ Watts

Connections lunch sponsored by Anantara Vilamoura Algarve Resort

Place: Ria restaurant , Duration: 1 hour

13:00

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

14:00

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

14:45

Coffee break

Duration: 30 minutes

Your opportunity to catch up with emails and calls back in the office

15:30

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

16:00

Connections Group Discussions: "Business Travel Prospects in Uncertain Times" with Alexander Göransson, Lead Analyst for Euromonitor International

Duration: 1 hour and 15 minutes

16:45
Alexander Göransson
Lead Analyst at Euromonitor International

Alexander Göransson

Free time

Duration: 1 hour

18:00

Transfer to Conrad Algarve sponsored by VIP Chauffeurs

Duration: 30 minutes

19:00

Connections dinner sponsored by Conrad Algarve

Duration: 2 hours

19:30
Conrad Algarve
Official dinner sponsor

Conrad Algarve

Transfer to Anantara Vilamoura Algarve Resort sponsored by VIP Chauffeurs

21:45

Saturday(17.03)

Optional gym

06:30

Connections breakfast

Place: Victoria restaurant , Duration: 2 hours

07:00

Dynamic improvisation workshop with Russ Watts, facilitator at Dynamo Academy

Duration: 1 hour and 15 minutes

Building on knowledge gained from the previous sessions, Dynamo Academy will help delegates identify actions they can take moving forward relating to Safety and Security. Russ and the Dynamo Academy team are experts at learning via gamification. They will lead a fun, lively workshop, where delegates will work as a group to co-create and dramatise problems and solutions. At the end of the workshop, each group will share their dramatic take on Safety and Security in the MICE industry.

08:45
Russ Watts
Principal at Living Matters Coaching and Consulting

Russ Watts

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

10:00

Coffee break

Duration: 30 minutes

Your opportunity to catch up with emails and calls back in the office

10:45

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

11:15

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

12:00

Connections lunch sponsored by Anantara Vilamoura Algarve Resort

Place: Victoria restaurant , Duration: 1 hour

12:45

Free time

Duration: 45 minutes

13:45

Transfer to Pine Cliffs a Luxury Collection Resort sponsored by VIP Chauffeurs

Duration: 30 minutes

14:30

Welcome briefing

Duration: 15 minutes

15:00

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

15:15

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

16:00

Coffee break

Duration: 15 minutes

16:45

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

17:00

Meet at the supplier’s table and choose a Connections Experience

Duration: 45 minutes

17:45

Connections cocktail reception sponsored by Pine Cliffs a Luxury Collection Resort

Duration: 45 minutes

18:30

Connections closing dinner at Pine Cliffs a Luxury Collection Resort supported by Turismo de Portugal

Duration: 2 hours and 15 minutes

19:30
Pine Cliffs Resort
Official closing dinner sponsor

Pine Cliffs Resort

Transfer to Anantara Vilamoura Algarve Resort sponsored by VIP Chauffeurs

Duration: 30 minutes

22:00

Sunday(18.03)

Check out

Duration: All day

VIP transfers for all attendees from Anantara Vilamoura Algarve Resort to Faro airport

12:00

Sponsors